Original title:
Elfí kuchařka
Translated title:
The Elf's Cookbook
Authors:
Trčková, Štěpánka ; Šrámek, Jan (referee) ; Vaněk, Vojtěch (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2024
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění Abstract:
[cze][eng]
Bakalářská práce se zabývá vytvořením uceleného souboru autorských ilustrací situačně doplněných textem. Ilustrace mají předávat informace z oblasti gastronomie fiktivního světa elfů a mohou tak poskytnout detailnější vhled do konkrétního segmentu daného světa. V audiovizuálních médiích i v literatuře je spousta děl zabývajících se světem elfů, avšak ve většině hlubší rozebrání tématu gastronomie v tomto světě chybí. V této práci se tedy snažím o dovyprávění svou vlastní interpretací. Jde tedy o soubor ilustrací předávající informaci o tom, jak by podle mého mohla vypadat elfí kuchyně. Dále se práce také soustředí na technickou stránku ilustrace a tisku, které jsou nedílnou součástí ucelenosti díla.
The bachelor thesis deals with creating a comprehensive set of original illustrations complemented by text. The illustrations are intended to convey information from the gastronomy domain of a fictional world of elves providing a detailed insight into a specific segment of that world. While there are many works in audiovisual media and literature focusing on the world of elves there is a lack of in-depth analysis of the gastronomy theme in this world. This thesis aims to fill that gap by presenting my own interpretation. It consists of a set of illustrations conveying how according to my vision elf cuisine might appear. Furthermore the thesis also focuses on the technical aspects of illustration and printing which are integral parts of the coherence of the work.
Keywords:
author's book; cookbook; elves; illustrations; printing; autorská kniha; elfové; ilustrace; kuchařka; tisk
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/248435