Original title:
Rozvoj obchodních aktivit ve společnosti působící v potravinářském průmyslu
Translated title:
Development of Business Activities in the Company Operating in the Food Industry
Authors:
Příplata, Filip ; Milichovský, František (referee) ; Šimberová, Iveta (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2021
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská Abstract:
[cze][eng]
Diplomová práce se zabývá problematikou rozvoje obchodních aktivit vybrané společnosti působící v potravinářském průmyslu Podravka – Lagris, a.s. se specifickým zaměřením na zvýšení prodejů a podílu na trhu u konkrétní kategorie produktů. Na základě teoretických poznatků je zpracována analýza současného stavu prostřednictvím analýz vnějšího, oborového a vnitřního prostředí, jejichž výsledky jsou shrnuty do SWOT analýzy. Návrhová část diplomové práce představuje doporučení pro společnost, která povedou k naplnění vytyčených cílů v oblasti rozvoje obchodních aktivit.
The diploma thesis deals with the development of business activities of a selected company operating in the food industry Podravka – Lagris, a.s. with a specific focus on increasing sales and market share for a specific product category. Based on the theoretical knowledge, an analysis of the current state is processed through analyzes of the external, industry and internal environment, whose results are summarized into a SWOT analysis. The design part of the diploma thesis presents recommendations for the company that will lead to the fulfillment of the set goals in the field of the development of business activities.
Keywords:
development of business activities; external environment; growth share matrix; industry environment; internal environment; SWOT analysis; BCG matice; oborové prostředí; rozvoj obchodních aktivit; SWOT analýza; vnitřní prostředí; vnější prostředí
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: https://hdl.handle.net/11012/247781