Original title:
Návrh marketingové komunikace společnosti vstupující na rakouský trh
Translated title:
Marketing Communication Proposal for a Company Entering the Austrian Market
Authors:
Jakubčík, Milan ; Havíř, David (referee) ; Kaňovská, Lucie (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2024
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská Abstract:
[cze][eng]
Diplomová práce se zabývá vypracováním návrhů marketingové komunikace pro rodinné pekařství, které se chystá expandovat na rakouský trh. Práce se skládá ze tří základních částí. Úvodní část poskytuje teoretický základ a klíčové pojmy spojené s mezinárodním marketingem a marketingovou komunikací. Druhá, analytická, část se věnuje hodnocení stávající pozice společnosti, včetně analýzy makroprostředí a konkurenčního prostředí. Tato část je zakončena marketingovým výzkumem zaměřeným na hloubkové rozhovory se stávajícími klienty. Závěrečná sekce práce přináší na základě učiněných analýz návrhy pro marketingovou komunikaci firmy, jež by měly vést k dosažení vytyčených cílů.
This thesis explores the development of marketing communication strategies for a family-owned bakery preparing to expand into the Austrian market. The work is structured into three fundamental sections. The initial section provides a theoretical framework and key concepts related to international marketing and marketing communication. The second, analytical, section assesses the current position of the company, including an analysis of the macro environment and competitive landscape. This part concludes with marketing research focused on in-depth interviews with existing clients. The final section of the thesis presents proposals for the company's communication mix based on the analyses conducted, aimed at achieving the set objectives.
Keywords:
B2B marketing; family bakery; international marketing; marketing communication; B2B marketing; marketingová komunikace; mezinárodní marketing; rodinné pekařství
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: https://hdl.handle.net/11012/247185