Original title:
Studie proveditelnosti založení bezlepkové pizzerie
Translated title:
Feasibility Study of Glutten-Free Pizzeria Establishing
Authors:
Páter, Vít ; Vraniak, Lukáš (referee) ; Chlebovský, Vít (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2021
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská Abstract:
[cze][eng]
V této práci se zabývám tím, jestli je možné vybudovat konkurence schopnou bezlepkovou pizzerii, která bude přímo konkurovat normálním pizzeriím, dokonce se pokusí nabídnout nižší ceny a vybudovat si určitou konkurenční výhodu. Práce se skládá ze tří částí. V první části se zaměřím pouze na teoretickou část problematiky podnikání a vybudování podniku. Druhá část obsahuje především analýzy zákazníků a konkurence. Třetí část obsahuje návrh bezlepkové pizzerie založené na poznatcích z předchozích dvou částí.
In this work, I deal with whether it is possible to build a competitive gluten-free pizzeria that will directly compete with normal pizzerias, and even try to offer lower prices and build a certain competitive advantage. The work consists of three parts. In the first part I will focus only on the theoretical part of the issue of business and building a business. The second part contains mainly analyzes of customers and competitors. The third part contains a design of a gluten-free pizzeria based on the findings from the previous two parts.
Keywords:
business; costs; customer; gluten-free pizza; margin; market; price; profit; strategy; bezlepková pizza; cena; marže; náklady; podnik; strategie; trh; zisk; zákazník
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/199526