Název:
Větrání stravovacích provozů
Překlad názvu:
Ventilation catering operations
Autoři:
Havlátová, Kristýna ; Rubinová, Olga (oponent) ; Formánek, Marian (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2018
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstrakt: [cze][eng]
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh vzduchotechnického systému pro velkokuchyni hotelu v Brně. Návrh je proveden v souladu s hygienickými, funkčními a provozními požadavky na vnitřní mikroklima objektu. Vzduchotechnické zařízení má za úkol odvádět tepelnou zátěž a vlhkost z prostoru kuchyně a zajistit přívod požadovaného množství čerstvého vzduchu. Teoretická část této práce se zabývá požadavky na vnitřní prostředí kuchyní a základními systémy větrání těchto provozů.
The master’s thesis deals with design of heat recovery and dehumification for the hotel´s kitchen. The design is made to fullfill functional, hygienic and operational ruqirements for the internal microclimate. The main task of air-conditioning systems is to drain away heat gains and intake of requirement minimum of fresh air. The theoretical part is about analysis of internal microclimate.
Klíčová slova:
kuchyně; odsávací zákryt; tepelná zátěž; vlhkostní zátěž; vnitřní mikroklima.; Vzduchotechnika; větrací strop; Air-conditioning; exhaust hood; heat gains; humidity load; internal microclimate.; kitchen; ventilation ceiling
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/70460