Original title:
Větrání stravovacích provozů
Translated title:
Ventilation catering operations
Authors:
Havlátová, Kristýna ; Rubinová, Olga (referee) ; Formánek, Marian (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2018
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební Abstract:
[cze][eng]
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh vzduchotechnického systému pro velkokuchyni hotelu v Brně. Návrh je proveden v souladu s hygienickými, funkčními a provozními požadavky na vnitřní mikroklima objektu. Vzduchotechnické zařízení má za úkol odvádět tepelnou zátěž a vlhkost z prostoru kuchyně a zajistit přívod požadovaného množství čerstvého vzduchu. Teoretická část této práce se zabývá požadavky na vnitřní prostředí kuchyní a základními systémy větrání těchto provozů.
The master’s thesis deals with design of heat recovery and dehumification for the hotel´s kitchen. The design is made to fullfill functional, hygienic and operational ruqirements for the internal microclimate. The main task of air-conditioning systems is to drain away heat gains and intake of requirement minimum of fresh air. The theoretical part is about analysis of internal microclimate.
Keywords:
Air-conditioning; exhaust hood; heat gains; humidity load; internal microclimate.; kitchen; ventilation ceiling; kuchyně; odsávací zákryt; tepelná zátěž; vlhkostní zátěž; vnitřní mikroklima.; Vzduchotechnika; větrací strop
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/70460