Název:
Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky
Překlad názvu:
The effect of diet change on composition of cow´s milk fat
Autoři:
VOLŠICKÁ, Jolana Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato diplomová práce se zabývá složením mléčného tuku a zastoupením mastných kyselin v mléčném tuku skotu. Dále se věnuje faktorům, které ovlivňují zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku - zejména vlivu krmné dávky. Ve výsledcích je zmíněn i jeden z biologických faktorů - vliv plemene.This thesis deals with the composition of milk fat and the proportion of fatty acids in bovine milk fat. Then we evaluated factors that affect the fatty acids in milk fat - in particular the effect of diet. In results is as well mentioned one of the biological factors - the effect of the breed.
Klíčová slova:
CLA; mastné kyseliny; mléčný tuk; plemeno; siláž; čerstvá píce; breed; CLA; diet; fatty acids; fresh forage; milk fat; silage Citace: VOLŠICKÁ, Jolana. Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky. České Budějovice, 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/15069