Original title:
Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky
Translated title:
The effect of diet change on composition of cow´s milk fat
Authors:
VOLŠICKÁ, Jolana Document type: Master’s theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato diplomová práce se zabývá složením mléčného tuku a zastoupením mastných kyselin v mléčném tuku skotu. Dále se věnuje faktorům, které ovlivňují zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku - zejména vlivu krmné dávky. Ve výsledcích je zmíněn i jeden z biologických faktorů - vliv plemene.This thesis deals with the composition of milk fat and the proportion of fatty acids in bovine milk fat. Then we evaluated factors that affect the fatty acids in milk fat - in particular the effect of diet. In results is as well mentioned one of the biological factors - the effect of the breed.
Keywords:
breed; CLA; diet; fatty acids; fresh forage; milk fat; silage; CLA; mastné kyseliny; mléčný tuk; plemeno; siláž; čerstvá píce Citation: VOLŠICKÁ, Jolana. Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky. České Budějovice, 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/15069