Original title:
Marketingové strategie vybrané firmy
Translated title:
Marketing Strategy of Chosen Company
Authors:
Svatý, Marek ; Navrátil, Vojtěch (referee) ; Chlebovský, Vít (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2017
Language:
eng Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská Abstract:
[eng][cze]
Tato diplomová práce se zabývá návrhem mezinárodní marketingové strategie pro anglickou společnost Gourmet Burger Kitchen, která by ráda expandovala na zahraniční trhy. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část vysvětluje základní marketingové pojmy, určuje prvky marketingové strategie a zabývá se teoretickými poznatky jednotlivých metod a analýz. Poté je pomocí těchto analýz vyhodnocováno jak interní, tak i externí prostředí firmy. Další část diplomové práce se zabývá samotnou společností GBK, jejím vývojem a službami, které zákazníkům poskytuje. V poslední části autor shrnuje analýzu vstupu společnosti na český trh, její cíle a případné strategie.
This diploma thesis deals with the proposal of an international marketing strategy for the English company Gourmet Burger Kitchen, which would like to expand to foreign markets. The work is divided into three main parts. The first part explains basic marketing concepts, determines the elements of marketing strategy and deals with the theoretical knowledge of individual methods and analyzes. Then, both internal and external business environment is evaluated using these analyzes. Another part of the diploma thesis deals with the GBK itself, its development and the services it provides to its customers. In the last part, the author summarizes the analysis of the company's entry into the Czech market, its objectives and possible strategies.
Keywords:
Marketing; marketingová strategie; marketingový plán; strategie; zahraniční expanze; foreign expansion; Marketing; marketing plan; marketing strategy; strategy
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/69237