Název:
Vláknina v potravinách a výživě vybraných věkových skupin
Překlad názvu:
Fiber in food products and nutrition of different groups consumers.
Autoři:
ROKOSOVÁ, Monika Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce se zabývá znalostmi o vláknině potravy u studentů středních škol. Druhým cílem bylo zjištění příjmu potravin obsahující tuto vlákninu. Popisuje rozdělení vlákniny, její jednotlivé druhy a vliv na lidské zdraví. Práce je zaměřena na reálný příjem vlákniny u adolescentů. Tyto výsledky jsou zpracovány a prezentovány v praktické části této bakalářské práce.This thesis deals with knowledge of dietary fiber in high school students. The second goal was to find out a food intake containing fiber. The thesis describes a distribution of dietary fiber, its particular types and its individual impact on human health. My work is focused on a real food intake of fiber in adolescents. These results are proscessed and presented in the practical part of this thesis.
Klíčová slova:
adolescent; nevyužitelné polysacharidy; vláknina potravy; adolescent; dietary fiber; polysaccharides of the non Citace: ROKOSOVÁ, Monika. Vláknina v potravinách a výživě vybraných věkových skupin. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/18561