Original title:
Vláknina v potravinách a výživě vybraných věkových skupin
Translated title:
Fiber in food products and nutrition of different groups consumers.
Authors:
ROKOSOVÁ, Monika Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce se zabývá znalostmi o vláknině potravy u studentů středních škol. Druhým cílem bylo zjištění příjmu potravin obsahující tuto vlákninu. Popisuje rozdělení vlákniny, její jednotlivé druhy a vliv na lidské zdraví. Práce je zaměřena na reálný příjem vlákniny u adolescentů. Tyto výsledky jsou zpracovány a prezentovány v praktické části této bakalářské práce.This thesis deals with knowledge of dietary fiber in high school students. The second goal was to find out a food intake containing fiber. The thesis describes a distribution of dietary fiber, its particular types and its individual impact on human health. My work is focused on a real food intake of fiber in adolescents. These results are proscessed and presented in the practical part of this thesis.
Keywords:
adolescent; dietary fiber; polysaccharides of the non; adolescent; nevyužitelné polysacharidy; vláknina potravy Citation: ROKOSOVÁ, Monika. Vláknina v potravinách a výživě vybraných věkových skupin. České Budějovice, 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/18561