Název:
Senzorické vlastnosti mražených krémů
Překlad názvu:
Sensory properties of frozen ice creams
Autoři:
KADLECOVÁ, Hana Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku získávají na oblibě díky vnímání jejich zdravotních benefitů. Mléčný tuk má však významný vliv na stabilitu struktury, texturu, senzorické vlastnosti a vzhled. Cílem této diplomové práce bylo zvážit možnosti využití sóji jako náhrady tuku při vývoji nízkotučného nemléčného mraženého krému.Low-fat dairy products are gaining its popularity due to the perception of health benefits. However, milk fat plays a significant influence on the structure stability, texture, sensory attributes and appearance. The aim of this diploma thesis was to investigate the potential of using soya as a fat replacer in the development of a low-fat non-dairy ice cream.
Klíčová slova:
Mražený krém; náhrada mléčného tuku; senzorické vlastnosti; fat replacer; Ice cream; sensory properties Citace: KADLECOVÁ, Hana. Senzorické vlastnosti mražených krémů. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/68291