Original title: Optimalizace biotechnologického zpracování lipidických potravinářských odpadů karotenogenními kvasinkami v laboratorním a poloprovozním měřítku.
Translated title: Optimization of the biotechnological processing of lipidic food wastes by carotenogenic yeasts on a laboratory and pilot scale.
Authors: Plhalová, Žaneta ; Mikulíková, Renata (referee) ; Szotkowski, Martin (advisor)
Document type: Master’s theses
Year: 2023
Language: cze
Publisher: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract: [cze] [eng]

Keywords: beta-glucans; Carotenogenic yeast; carotenoids; chicken waste fat; coffee hydrolysate; coffee oil; ergosterol; frying oil; lipids; tocopherol; ubiquinone; waste glycerol; betaglukany; ergosterol; fritovací olej; Karotenogenní kvasinky; karotenoidy; kuřecí odpadní tuk; kávový hydrolyzát; kávový olej; lipidy; odpadní glycerol; tokoferol; ubichinon

Institution: Brno University of Technology (web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library.
Original record: http://hdl.handle.net/11012/209752

Permalink: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-525763


The record appears in these collections:
Universities and colleges > Public universities > Brno University of Technology
Academic theses (ETDs) > Master’s theses
 Record created 2023-06-04, last modified 2023-06-04


No fulltext
  • Export as DC, NUŠL, RIS
  • Share