Název: Návrh receptury potravinového doplňku na bázi bioaktivních látek izolovaných z plodů trnky obecné (Prunus spinosa)
Překlad názvu: Recipe of a food supplement based on bioactive substances isolated from Prunus spinosa
Autoři: Červinková, Zuzana ; Hudečková, Helena (oponent) ; Kovalčík, Adriána (vedoucí práce)
Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok: 2023
Jazyk: cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze] [eng]

Klíčová slova: anthokyany; antimikrobiální aktivita; antioxidační aktivita; doplněk stravy; ethanolový extrakt; flavonoidy; kapsle; modelové trávení in vitro; nutriční profil; polyfenoly; senzorická analýza; trnka obecná (Prunus spinosa); želatinové bonbony; anthocyanins; antimicrobial activity; antioxidant activity; blackthorn fruit (Prunus spinosa); capsules; dietary supplement; ethanol extract; flavonoids; gelatine candies; nutrient profile; polyphenols; sensory analysis; simulated digestion in vitro

Instituce: Vysoké učení technické v Brně (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/209719

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-525730


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Vysoké učení technické v Brně
Vysokoškolské kvalifikační práce > Diplomové práce
 Záznam vytvořen dne 2023-06-04, naposledy upraven 2023-06-04.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet