Název:
Výživa dojnic v průběhu tranzitního období
Autoři:
SVAČINOVÁ, Nela Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2023
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V této bakalářské práci jsou popsány základní faktory související s otelením, správnou výživou a laktací dojnice. Úvodem jsou zmíněny jednotlivé části trávicího traktu a průběh fyziologie trávení. Následně je část věnována tranzitnímu období a rizikům, která ho doprovázejí. Podstatnou část práce představuje také souhrn základních živin vyskytujících se v krmivech a základních komponentů zařazovaných do krmných dávek skotu.In this bachelor thesis the basic factors are described related to calving, correct nutrition and lactation of the dairy cow. The individual parts of the digestive tract and the course of digestive physiology are mentioned in the introduction. Subsequently, a section is devoted to transition period and risks that surround it. A substantial part of the work is also summary of basic nutrients found in feeds and basic components included in cattle rations.
Klíčová slova:
dojnice; krmná dávka; laktace; metabolická onemocnění; otelení; tranzitní období; výživa; calving; dairy cow; lactation; metabolic diseases; nutrition; ration; transition period Citace: SVAČINOVÁ, Nela. Výživa dojnic v průběhu tranzitního období. České Budějovice, 2023. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/64657