Název:
Metody hodnocení jakosti masných výrobků
Autoři:
Zedníčková, Martina Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2014
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce Metody hodnocení jakosti masných výrobků je zaměřena především na šunky a drobné tepelně opracované masné výrobky. První část pojednává o mase a masných výrobcích ve vztahu k výživě člověka a je uvedena produkce i spotřeba. V další části je popsána masná výroba, která je směřována zejména k současné technologii a také k inovacím, které jsou orientovány především na produkci nutričně hodnotnějších masných výrobků. Dále je rozpracován sortiment masných výrobků v České republice. Další kapitola je věnována vyhlášce, která se týká masných výrobků a také změnám, ke kterým v této vyhlášce docházelo. Poslední část popisuje laboratorní a senzorické metody používané při posuzování jakosti masných výrobků.Bachelor thesis Methods of quality evaluation of meat products is focused on cooked ham and sausages. The first part is about meat and meat products in relation to the human nutrition and including both production and consumption. The next part describes meat production which is directed particularly into the current technology and innovation which are primarily focused on the production of nutritious meat products. Then it shows range of meat products in the Czech Republic. Another chapter is devoted to public notice which relates to meat products as well as changes that have occurred in this notice. The last section describes the laboratory and sensory methods used in assessing the quality of meat products.
Klíčová slova:
inovace; maso; stanovení; vyhlášky; výroba