Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Metody hodnocení jakosti masných výrobků
Zedníčková, Martina
Bakalářská práce Metody hodnocení jakosti masných výrobků je zaměřena především na šunky a drobné tepelně opracované masné výrobky. První část pojednává o mase a masných výrobcích ve vztahu k výživě člověka a je uvedena produkce i spotřeba. V další části je popsána masná výroba, která je směřována zejména k současné technologii a také k inovacím, které jsou orientovány především na produkci nutričně hodnotnějších masných výrobků. Dále je rozpracován sortiment masných výrobků v České republice. Další kapitola je věnována vyhlášce, která se týká masných výrobků a také změnám, ke kterým v této vyhlášce docházelo. Poslední část popisuje laboratorní a senzorické metody používané při posuzování jakosti masných výrobků.
Porovnání vybraných masných výrobků se zlepšenou recepturou
Zedníčková, Martina
Diplomová práce Porovnání vybraných masných výrobků se zlepšenou recepturou je zaměřena především na paštiky. Teoretická část práce je nejprve věnována obecným věcem, jako je rozdělení masných výrobků dle vyhlášky, či spotřeba masa v České republice. Dále je popsána technologie výroby játrových paštik a složení masných výrobků. Poslední část teorie je zaměřena na hodnocení kvality masných výrobků, tedy na posuzování masných výrobků se zlepšenou recepturou, na metody stanovení základních složek masných výrobků a také na hodnocení jejich barvy. Jsou popsány také metody senzorické analýzy potravin. Praktická část hodnotí jakost paštik ve třech úrovních. V první je zkoumán vliv výměny koření na kvalitu konečného výrobku. Ve druhé je sledován vliv přídavku rostlinných surovin do paštiky. Jako poslední úrovní je sledování vlivu obalu na kvalitu paštiky. Pro hodnocení jakosti paštik je využito metod senzorické, chemické, fyzikální a mikrobiologické analýzy.
Metody hodnocení jakosti masných výrobků
Zedníčková, Martina
Bakalářská práce Metody hodnocení jakosti masných výrobků je zaměřena především na šunky a drobné tepelně opracované masné výrobky. První část pojednává o mase a masných výrobcích ve vztahu k výživě člověka a je uvedena produkce i spotřeba. V další části je popsána masná výroba, která je směřována zejména k současné technologii a také k inovacím, které jsou orientovány především na produkci nutričně hodnotnějších masných výrobků. Dále je rozpracován sortiment masných výrobků v České republice. Další kapitola je věnována vyhlášce, která se týká masných výrobků a také změnám, ke kterým v této vyhlášce docházelo. Poslední část popisuje laboratorní a senzorické metody používané při posuzování jakosti masných výrobků.

Viz též: podobná jména autorů
1 ZEDNÍČKOVÁ, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.