Název: Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení kyseliny chikorové a dalších derivátů kyseliny kávové pomocí LC/MS
Autoři: PAZDERKOVÁ, Nela
Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok: 2021
Jazyk: cze
Abstrakt: This thesis deals with the development, optimization, and validation of an analytical method for the determination of chicoric acid and other caffeic acid derivates using LC/MS. First, the development and optimization of the analytical method was conducted. The following parameters were selected for the optimization: mobile phase composition and flow rate injection volume capillary temperature, voltage S-lens and F-lens voltage, ion injection time, product ion selection, and collision energy. Then, the analytical method was successfully validated and tested for quantitative analysis in a range of Echinacea food matrixes - tea, tablet, and tincture.
Klíčová slova: antioxidanty; cynarin; echinakosid; hmotnostní spektrometrie; kapalinová chromatografie; Kyselina chikorová; kyselina chlorogenová; kyselina kaftarová; kyselina kávová; optimalizace; validace.; antioxidants; caffeic acid; caftaric acid; Chicoric acid; chlorogenic acid; cynarin; echinacosid; liquid chromatography; mass spectrometry; optimization; validation.
Citace: PAZDERKOVÁ, Nela. Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení kyseliny chikorové a dalších derivátů kyseliny kávové pomocí LC/MS. České Budějovice, 2021. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta

Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU.
Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/63720

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-517896


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Vysokoškolské kvalifikační práce > Bakalářské práce
 Záznam vytvořen dne 2023-01-15, naposledy upraven 2024-03-17.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet