Název: Faktory ovlivňující dodržování zásad osobní hygieny
Překlad názvu: Factors influencing knowledge about personal hygiene
Autoři: TUNKOVÁ, Barbora
Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok: 2021
Jazyk: cze
Abstrakt: [cze] [eng]

Klíčová slova: and gels cannot replace it. Working in the food industry is one of the basic factors which influence the level of compliance with the principles of personal hygiene. Only a small percentage of respondents working in this sector (4 %) do not know the correct hand washing technique. The current pandemic situation has led more than half of respondents (62 %) to wash their hands more often.; especially hand hygiene; is considered to be one of the most effective measures in preventing the transmission of microbial pathogens. Adherence to the principles of personal hygiene is influenced by various factors. Their knowledge can be useful in proposing strategies to improve their observance. The aim of my bachelor's thesis was to assess the knowledge and attitudes related to personal hygiene in a selected group of respondents which was based on a questionnaire survey. A total of 204 questionnaires were gathered. The vast majority of respondents (79 %) knew that thorough hand washing is essential; Personal hygiene; hand washing; microbial pathogens; personal hygiene; skin microbiota
Citace: TUNKOVÁ, Barbora. Faktory ovlivňující dodržování zásad osobní hygieny. České Budějovice, 2021. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická

Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU.
Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/61138

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-516425


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Vysokoškolské kvalifikační práce > Bakalářské práce
 Záznam vytvořen dne 2023-01-15, naposledy upraven 2024-03-17.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet