Název:
Optimalizace výživy a krmení v chovu dojeného skotu
Autoři:
ŠENKYPL, Petr Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2021
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá studiem faktorů ovlivňujících kvalitu výživy dojnic ve vztahu k produkci mléka. Ve vybraném zemědělském podniku, kde jsou chovány holštýnské dojnice, jsou krmné dávky hodnoceny na základě složení krmných diet a zabezpečení optimální potřeby energie a nutrientů pro produkci mléka. V práci jsou hodnoceny krmné dávky v průběhu sledovaného období a jejich optimalizace, rozbory krmiv a metabolické testy dojnic.This master thesis focuses on factors affecting the quality of the diet in dairy cows and its relation with milk production. On the analysed farm breeding Holstein cattle, the feed rations are evaluated in terms of diet composition and optimal supply of energy and nutrients for milk production. The diet composition during the followed period and its optimisation, diet analyses and metabolic tests of the cattle are evaluated in this work.
Klíčová slova:
Dojnice; krmiva; krmné dávky; optimalizace; produkce mléka; složky mléka; stravitelnost; Dairy cows; digestibility; feed; feed rations; milk composition.; milk production; optimisation Citace: ŠENKYPL, Petr. Optimalizace výživy a krmení v chovu dojeného skotu. České Budějovice, 2021. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/60967