Název:
Mikrobiologická analýza a identifikace organismů v produktech z mladého kokosu
Překlad názvu:
Microbial analysis and identification of organisms in products from young cocco
Autoři:
Palyzová, Andrea ; Marešová, Helena Typ dokumentu: Výzkumné zprávy
Rok:
2021
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Spolupráce byla zaměřena na izolaci a identifikaci bakteriálních kmenů v produktech z mladých kokosů, porovnání jejich mikrobiálních profilů a sledování stability v průběhu doby spotřeby. Výrobky z řady Yoguardů a Keefirů obsahují vysoce funkční probiotické bakterie a probiotické kvasinky. Mezi hlavní v jogurtech a keefirech obsažené mikroorganismy patří Lactobacillus, Streptococcus, Enterococcus, Lactococcus, Leuconococcus, SaccharomycesThe collaboration focused on the isolation and identification of bacterial strains in young coconut products, the comparison of their microbial profiles and the monitoring of stability over time. Yoguard and Keefir products contain highly functional probiotic bacteria and probiotic yeasts. The main microorganisms contained in yoghurts and keefires include Lactobacillus, Streptococcus, Enterococcus, Lactococcus, Leuconococcus, Saccharomyces.\nThe main microorganisms contained in yoghurts and keefires include Lactobacillus, Streptococcus, Enterococcus, Lactococcus, Leuconococcus, Saccharomyces.\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n
Klíčová slova:
coco; fermantation; microbiome; microorganism
Instituce: Mikrobiologický ústav AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0327290