Název:
Výskyt biologicky účinných aminů a polyaminů ve vybraných druzích zrajících sýrů
Překlad názvu:
The occurrence of biologically active amines and polyamines in selected types of ripened cheese
Autoři:
POJER, Pavel Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem mé diplomové práce proto bylo zjišťování výskytu biogenních aminů (BA) a polyaminů (PA) ve vybraných druzích zrajících sýrů a sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů v den minimální trvanlivosti a týden po uplynutí této doby.The aim of this thesis was to determine the content of biogenic amines (BA)and polyamines (PA)in selected types of cheese and the influence of storage time on the content of biogenic amines.
Klíčová slova:
beta-fenylethylamin; Biogenní aminy; histamin; HPLC; kadaverin; putrescin; spermidin; spermin; Sýr; tryptamine; tyramin; beta-phenylethylamine; Biogenic amines; cadaverine; Cheese; histamine; HPLC; putrescine; spermidine; spermine; tryptamine; tyramine Citace: POJER, Pavel. Výskyt biologicky účinných aminů a polyaminů ve vybraných druzích zrajících sýrů. České Budějovice, 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/15073