Original title:
Výskyt biologicky účinných aminů a polyaminů ve vybraných druzích zrajících sýrů
Translated title:
The occurrence of biologically active amines and polyamines in selected types of ripened cheese
Authors:
POJER, Pavel Document type: Master’s theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem mé diplomové práce proto bylo zjišťování výskytu biogenních aminů (BA) a polyaminů (PA) ve vybraných druzích zrajících sýrů a sledování obsahu biogenních aminů a polyaminů v den minimální trvanlivosti a týden po uplynutí této doby.The aim of this thesis was to determine the content of biogenic amines (BA)and polyamines (PA)in selected types of cheese and the influence of storage time on the content of biogenic amines.
Keywords:
beta-phenylethylamine; Biogenic amines; cadaverine; Cheese; histamine; HPLC; putrescine; spermidine; spermine; tryptamine; tyramine; beta-fenylethylamin; Biogenní aminy; histamin; HPLC; kadaverin; putrescin; spermidin; spermin; Sýr; tryptamine; tyramin Citation: POJER, Pavel. Výskyt biologicky účinných aminů a polyaminů ve vybraných druzích zrajících sýrů. České Budějovice, 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/15073