Original title:
Výuková opora pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami oboru Kuchařské práce tematického celku Polévky
Translated title:
Educational support for the students with special educational needs in the field of Culinary work of the thematic unit of soup
Authors:
Škuthanová, Petra ; Hanková, Zdeňka (advisor) ; Thorovská, Alena (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2020
Language:
cze Abstract:
Cílem mé práce je návrh upraveného výukového postupu pro praktické vyučování oboru Kuchařské práce, tematického celku "Polévky", pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Návrh byl ověřen, praktická část zahrnuje zkušenosti s konkrétní skupinou žáků a doporučení do praxe. Teoretická část práce krátce představí E obor - Kuchařské práce pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a charakterizuje vzdělávání žáků s poruchami učení. Práce popisuje inkluzívní vzdělávání žáků, didaktiku, postupy a metody výuky, které vedou k podpoře vzdělávání v těchto oborech. Cílem práce je tvorba výukového materiálu v rámci praktického vyučování, pro žáky s LMP, ADHD a výchovnými problémy tak, aby s individuálním přístupem, formami a metodami výuky, žáci dosáhli co nevyšších studijních úspěchů. Práce také nabízí zjištění, které metody a formy práce s dětmi s postižením nejefektivněji napomáhají získání profesionální úrovně, která žákům přispěje k uplatnění na trhu práce.
Keywords:
didactics of vocational teaching; educational field - Culinary works; inclusion; pedagogical documents; professional trainig; student; technological processes; didaktika odborného vyučování; inkluze; odborný výcvik; pedagogické dokumenty; technologické postupy; vzdělávací obor - Kuchařské práce; žák
Institution: Charles University Faculties (theses)
(web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository. Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/170096