Název: Izolace a charakterizace oleje z kávy různého typu
Překlad názvu: Isolation and characterizaation of oil from some types of coffee
Autoři: Vašků, Barbora ; Hoová, Julie (oponent) ; Skoumalová, Petra (vedoucí práce)
Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok: 2020
Jazyk: cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze] [eng]

Klíčová slova: antioxidační aktivita; extrakty; fenolické látky; flavonoidy; kritická vlnová délka.; Káva; oleje; SPF; antioxidant activity. In aqueous extracts content of caffeine was determined by the HPLC method. For the evaluation of UV protective efficiency SPF and critical wavelenght was calculated based on absorption spectrum.; differs in species; ethanol and lipid extracts were prepared from roasted and green coffee. Extracts were spectrophotometrically characterized for the content of phenolic compouds; flavonoids; methods of oil isolation were descibed. In the experimental part aqueous; origin; processing method and intensity of roasting. Theoretical part of this thesis describes technology of coffee production; The bachelor thesis is focused on isolation and characterization of coffee oil. Samples; then bioactive compounds; ultraviolet light and SPF. Moreover; used in this thesis

Instituce: Vysoké učení technické v Brně (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/195299

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-433396


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Vysoké učení technické v Brně
Vysokoškolské kvalifikační práce > Bakalářské práce
 Záznam vytvořen dne 2021-02-24, naposledy upraven 2022-09-04.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet