Název:
Způsob stravování, nakupování a chování české společnosti vzhledem k životnímu prostředí – Potraviny 2020
Překlad názvu:
The Way of Eating, Shopping, and Behaviour of Czech Society with Respect to the Environment – Food 2020
Autoři:
Hanzlová, Radka Typ dokumentu: Výzkumné zprávy
Rok:
2020
Jazyk:
cze
Edice: Tiskové zprávy CVVM, svazek: or201118
Abstrakt: [cze][eng] Do speciálního výzkumu Potraviny 2020 jsme zařadili i několik otázek týkajících se problematiky obalových materiálů potravin, nakupování bez obalu, šetrného chování k životnímu prostředí nebo způsobu stravování, což jsou všechno oblasti, které zejména spolu, ale obecně i s plýtváním potravinami velmi úzce souvisí.\n\nNaprostá většina (93 %) české veřejnosti se stravuje běžnou stravou bez žádného omezení, zbývajících 7 % dotázaných uvedlo jiný výživový směr.\n\nO problematiku obalů, ve kterých nakupujeme potraviny, se zajímá necelá čtvrtina (24 %) dotázaných, naopak tři čtvrtiny (75 %) se nezajímají.The special Food 2020 research also included several questions related to the issue of food packaging materials, packaging-free shopping, environmentally friendly behaviour or diet, which are all areas closely related to one another but also in general to food waste.\n\nThe vast majority (93%) of the Czech public ate a normal diet without any restrictions and the remaining 7% of respondents indicated a different diet.\n\nLess than a quarter (24%) of respondents were interested in the issue of packaging in which they bought food, while three-quarters (75%) were not interested.
Klíčová slova:
food; shopping