Název:
Výroba a srovnání ovocných protlaků
Autoři:
Grůzová, Lenka Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce na téma Výroba a srovnání ovocných protlaků byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v letech 2016/2017. Cílem této práce bylo navrhnout a připravit několik variant ovocných protlaků a srovnat s produkty z maloobchodní sítě.Práce pojednává o technologii výroby ovocných protlaků a příkrmů, požadavcích na složení a označování těchto výrobků. V experimentální části se práce zabývá srovnáním vyrobených a koupených ovocných protlaků dle stanovených jakostních parametrů a senzorického hodnocení.The thesis on the topic: Production and comparison of fruit puree was accomplished at the Department of Post-Harvest Technology of Horticultural Products at the- Faculty of Horticulture at the Mendel University in Brno in years 2016/2017. The goal of this thesis was design and prepare several variations of fruit purees and compare with products from the retail network. Thesis deals about technology production of fruit purres and baby food, requirements for composition and labeling of these products. In the experimental part, the thesis deals with the comparison of the fruit purees produced and purchased according to the specified quality parameters and the sensory evaluation.
Klíčová slova:
broskve; jablka; kvalita; ovoce; ovocný protlak; označování; přesnídávka; příkrm; výživa