Original title:
Zhodnotenie gastronomických služieb v Bratislave 1
Translated title:
Evaluation of gastronomic services in Bratislava 1
Authors:
Hubáčková, Terézia ; Indrová, Jarmila (advisor) ; Petrů, Zdenka (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2017
Language:
slo Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[slo][cze][eng] Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotenie gastronomických služieb v Bratislave 1. Prvá kapitola slúži na vysvetlenie typológie a foriem stravovacích zariadení. Takisto popisuje slovenskú kuchyňu, jej vývoj a typické pokrmy s nápojmi. Druhá kapitola predstavuje históriu, kultúru Bratislavy. Zároveň nie sú opomenuté predpoklady pre rozvoj cestovného ruchu a stravovacích zariadení v Bratislave. Tretia kapitola práce má za úlohu analyzovať ponuku stravovacích služieb a to pomocou dotazníkového šetrenia. Na konci kapitoly sú zhrnuté celkové výsledky šetrenia. Za pomoci SWOT analýzy je zhodnotený potenciál pre cestovný ruch v oblasti stravovacích zariadení.Cílem této práce je vyhodnocení gastronomických služeb v Bratislavě 1. První kapitola slouží k vysvětlení typologie a forem stravovacích zařízení. Zároveň popisuje slovenskou kuchyni, její vývoj a typické pokrmy s nápoji. Druhá kapitola představuje historii, kulturu Bratislavy. Nejsou opomenuty předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu a stravovacích zařízení v Bratislavě. Třetí kapitola práce má za úkol analyzovat nabídku stravovacích služeb a to pomocí dotazníkového šetření. Na konci kapitoly jsou shrnuty celkové výsledky šetření. Za pomoci SWOT analýzy je zhodnocen potenciál pro cestovní ruch v oblasti stravovacích zařízení.The aim of this bachelor thesis is the evaluation of gastronomic services in Bratislava 1. The first chapter explains the typology and forms of catering facilities. It also describes Slovak cuisine, its development and typical dishes with beverages. The second chapter presents the history, the culture of Bratislava. At the same time, the thesis does not omit the development of tourism and catering facilities in Bratislava. The third chapter of the thesis analyzes the offer of catering services via questionnaire survey. At the end of the chapter, the overall survey results are summarized. With the help of SWOT analysis, the potential for tourism in the catering sector has been evaluated.
Keywords:
Bratislava; gastronomy; tourism; Bratislava; cestovní ruch; gastronomie
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/69350