Original title:
Potenciál kavárenství v Praze
Translated title:
Potential of the Coffee culture in Prague
Authors:
Bražinová, Veronika ; Valentová, Jana (advisor) ; Sombergerová, Jana (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2017
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá kavárenstvím v Praze. V teoretické části se nachází popis vývoje kavárenství ve světě a v České republice. Dále se zde nachází kapitoly věnované kávě, protože je to hlavní produkt kaváren. Do praktické části práce bylo vybráno šest kaváren, které byly popsány a s jejich majiteli nebo provozními byl osobní rozhovor, pro získání informací k analýze nabídky kavárenského trhu. V závěru je dotazník pro potenciální zákazníky, podle jejichž odpovědí byl vytvořen produkt kavárna.This thesis discusses the topic of coffee and its culture. First theoretical part describes the evolution of such culture in the world and the Czech republic itself. That is followed by chapters about coffee, as it is the main product of cafes. The practical part analyzes the coffee market using information obtained from owners or managers of six different cafes. In the last part, there is a questionnaire for potential customers; their answers were used for creating the product of a coffee house.
Keywords:
café; coffee; Prague; kavárna; káva; praha
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/69561