Název:
Potenciál kavárenství v Praze
Překlad názvu:
Potential of the Coffee culture in Prague
Autoři:
Bražinová, Veronika ; Valentová, Jana (vedoucí práce) ; Sombergerová, Jana (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá kavárenstvím v Praze. V teoretické části se nachází popis vývoje kavárenství ve světě a v České republice. Dále se zde nachází kapitoly věnované kávě, protože je to hlavní produkt kaváren. Do praktické části práce bylo vybráno šest kaváren, které byly popsány a s jejich majiteli nebo provozními byl osobní rozhovor, pro získání informací k analýze nabídky kavárenského trhu. V závěru je dotazník pro potenciální zákazníky, podle jejichž odpovědí byl vytvořen produkt kavárna.This thesis discusses the topic of coffee and its culture. First theoretical part describes the evolution of such culture in the world and the Czech republic itself. That is followed by chapters about coffee, as it is the main product of cafes. The practical part analyzes the coffee market using information obtained from owners or managers of six different cafes. In the last part, there is a questionnaire for potential customers; their answers were used for creating the product of a coffee house.
Klíčová slova:
kavárna; káva; praha; café; coffee; Prague
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/69561