Název:
Návrh bloku pro zpracování těsta
Překlad názvu:
Draft block for dough processing
Autoři:
Novotný, Jan ; Vlašic, František (oponent) ; Dvořáček, Jiří (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem bloku pro uložení válců na zpracování těsta, které jsou využívány k tužení pšeničných těst v pekárenských linkách určených k výrobě běžného pečiva. V úvodní části jsou popsány výrobní linky pro výrobu chleba a běžného pečiva. Dále je stručně pojednáno o jiných možných způsobech tužení těsta a o hygienických, konstrukčních a materiálových požadavcích na stroje pracující v potravinářském průmyslu. Konstrukční část je věnována návrhu pohonu válců a řešení posuvu jednoho z válců. Obsahuje výpočet šnekového soukolí, výpočet zatížení hřídele pohonu a kompletní výkresovou dokumentaci.
The Bachelor´s thesis deals with a structural design of a draft block of the placement of dough processing rollers, which are used for stiffening wheat dough in bakery lines intended for the production of common bakery products. The introduction gives a description of a bread and common bakery making production line. Next the thesis briefly deals with other possible dough-stiffening methods and with sanitary, structural and material requirements for food processing machinery. The structural part is devoted to a roller propulsion draft and a solution of a shift of one of the rollers. It contains a calculation of a worm gear, a load shaft calculation and a complete design documentary materials.
Klíčová slova:
potravinářské stroje; pšeničné těsto; tužení těsta; Tužicí válce; šnekové soukolí; food prosessing machinery; Stiffening rollers; stiffening the dough; wheat dough; worm gear
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/66277