Original title:
Výživa pro rekreační sport
Translated title:
Nutrition for recreation athletes
Authors:
Huml, David ; Bunc, Václav (advisor) ; Malá, Lucia (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2011
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Název práce: Výživa pro rekreační sportovce Cíl práce: Hlavním cílem této práce je shrnutí dostupných faktů o výživě. Snahou je zaměřit se na problematiku výživy u lidí, kteří se sportem neživí ani jej neprovozují na vrcholné úrovni, přesto jej praktikují pro svůj dobrý duševní pocit či udržení stálé hranice fyzické kondice. Cílem je vyčlenit určité zásady a možnosti využití různých prostředků výživy k lepšímu zúročení sportovního výkonu. Metody: Za účelem dosažení nejobjektivnějších výsledků a naplnění cílů této bakalářské práce jsem zvolil metodu rešerše odpovídající literatury, a to především na základě sběru, třídění a vyhodnocení relevantních informací. Klíčová slova: výživa, pohyb, zdraví, pohybové aktivity, životní stylTitle Nutrition for recreation atlethes The aim of bachelor thesis: The main objection of this bachelor thesis is a summary of the available facts about nutrition. The aim of the work is oriented for nutrition problems of people who don't make their living by doing sport, nor are top-level sportsmen, though practice a sport for their good sense and mental boundaries to maintain a permanent physical condition. The main goal is to earmark some principles and possibilities of using various means of nutrition for better reaping sports performance and results. Methods: In order to achieve the most objective results and objectives of this thesis, I selected the appropriate method of research of corresponding literature, mainly based on the collection, sorting and evaluating relevant information. Keywords: nutrition, exercise, health, physical activity, lifestyle
Keywords:
exercise; health; lifestyle; nutrition; physical activity; pohyb; pohybové aktivity; výživa; zdraví; životní styl
Institution: Charles University Faculties (theses)
(web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository. Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/51041