Název:
Výroba piva
Překlad názvu:
The Production of Beer
Autoři:
Hajn, Jiří ; Holada, Karel (vedoucí práce) ; Hally, Jan (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2007
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce se zabývá základními surovinami pro výrobu piva a různými technologiemi výroby piva. Je zde nastíněn nejen postup výroby piva v tradičních velkých pivovarech, ale hlavně srovnání této technologie s výrobou piva v domácích podmínkách. A to výroby piva v domácích mikropivovarech a výroby piva z mladinových koncentrátů v tzv. fermentačních mikropivovarech. Na závěr je zařazený vypracovaný projekt do projektového vyučování "Pivo a pivovarnictví", který může v budoucnu nalézt uplatnění na některé ze středních škol. Práce se snaží poukázat na fakt, že na výrobu piva lze pohlížet také jako na téma výuky či jako možnost využití volného času. Přiložené CD obsahuje mnoho dalších informací. Mimo jiné na něm nalezneme informace o domácí výrobě piva, fotografie, návody k přípravě a konkrétní nabídky mladinových koncentrátů. Klíčová slova: slad, chmel, pivovarské kvasnice, varní voda, mladinový koncentrát, mikropivovar, fermentační mikropivovar. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)The purpose of this Diploma thesis is to compare brewing in conventional big breweries and homebrewing especially homebrewing using malt extracts. It also includes detailed information about base materials used in brewing. One chapter contains complete topic for the project work. This project can be used for students of secondary schools. This thesis wants to point out the fact that brewing can be full-valued teaching topic and also leisure time activity. Added CD contains a lot of additional information, e.g. homebrewing, photos, instructions and offers of malt extracts. Keywords: malt, hop, brewing yeast, brewing water, malt extract, microbrewery, fermenting home brewery system. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)