Název:
Reologické a texturní charakteristiky emulzí typu olej-voda
Překlad názvu:
Rheological and textural characteristics of oil in water emulsions
Autoři:
Štern, Petr ; Valentová, H. ; Pokorný, J. Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /15./, Harrachov-Rýžoviště (CZ), 2002-05-15 / 2002-05-17
Rok:
2003
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Byly stanoveny funkční závislosti mezi reologickými a texturními (senzorickými) charakteristikami emulzních systémů. Jako příklad byly zvoleny pomazánky typu majonéz - emulze oleje ve vodě. Byly zjištěny těsné funkční vztahy mezi senzorickou a zdánlivou viskozitou.Functional relations between rheological and textural (sensory) characteristics of multiphase emulsion systems were determined. As an example were chossen bread-spreads - emulsion of edible oil water - type of mayonnaise. Closed functional relations between apparent and sensory viscosity were determined.
Klíčová slova:
psychorheology; rheology; texture Číslo projektu: CEZ:AV0Z2060917 (CEP), IAA2060902 (CEP) Poskytovatel projektu: GA AV ČR Zdrojový dokument: Sborník z přednášek z XL. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
Instituce: Ústav pro hydrodynamiku AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0091953