Original title:
Texturní vlastnosti modelových emulzí typu majonéz
Translated title:
Textural properties of model emulsions of mayonnaises-type
Authors:
Štern, Petr ; Pokorný, J. ; Valentová, H. Document type: Papers Conference/Event: Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /38./, Rožnov pod Radhoštěm (CZ), 2000-05-17 / 2000-05-19
Year:
2000
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Majonézy jsou viskoplastické emulze typu olej ve vodě. Rheologické vlastnosti mají značný význam na jejich funkční vlastnosti a senzorickou jakost. Mezi zdánlivou viskozitou a mezí toku byla zjištěna nelineární funkční závislost. Korelací hodnot meze toku a obsahem tuku (66-82%) byly zjištěny těsné a průkazné funkční závislosti.Mayonnaises are viscoplastic oil-in-water emulsions, in which rheological properties have important influences on functional properties and the sensory quality. Nonlinear relations were observed between the yield value and the apparent viscosity. The yield value were related significantly with their fat content (66-82%). Project no.: CEZ:AV0Z2060917 (CEP) Host item entry: Sborník přednášek z XXXVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků, ISBN 80-86238-09-1
Institution: Institute of Hydrodynamics AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0091752