Název:
Restaurační minipivovar v Golčově Jeníkově
Překlad názvu:
Restaurant with Microbrewery in Golčův Jeníkov
Autoři:
Wernerová, Lucie ; Soudek, Pavel (oponent) ; Kalousek, Lubor (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstrakt: [cze][eng]
Projekt se týká návrhu a řešení restauračního minipivovaru s ubytováním. Jedná se o novostavbu budovy na pozemkové parcele č. 2739, která se nachází ve městě Golčův Jeníkov a je umístěná na středové části stavebního pozemku. Přístup k objektu a dispozice uvnitř budovy je bezbariérově řešený. Restaurační minipivovar je navržený pro kapacitu 120 lidí v restauraci a 30 míst k sezení v salonku. Celková lůžková kapacita pensionu je 21 lůžek. Jeden dvoulůžkový pokoj je navržený pro bezbariérové užívání pokojové buňky. Nosný systém restauračního minipivovaru je kombinovaný, který je tvořený z části skeletovým prefabrikovaným systémem S 1.2 a z části stěnovým. Jsou navržené ŽB sloupy o rozměrech 0,4 x 0,4 m s osovou vzdáleností 6 x 8 m. Zděná část objektu a výplňové zdivo ŽB skeletu v nadzemních podlažích je vyzděné z keramických tvárnic typu THERM. Výplň skeletu v suterénu je tvořená ze ztraceného bednění. Budova je zateplená certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem s tloušťkou izolantu 130 mm. Vnitřní nosné a nenosné příčky v 1.PP a 1.NP jsou vyzděné z keramických broušených tvárnic typu THERM a v 2.NP jsou navržené sádrokartonové příčky. Budova je zastřešená plochou jednoplášťovou střechou s klasickým pořadím vrstev. Nosná konstrukce střechy a stropů jsou tvořené předpjatými panely SPIROLL. Skladba ploché střechy je přitížená říčním kamenivem tloušťky 120 mm.
The project involves the design and solution of restaurant with microbrewery and accommodations. This is a new building on the land plot no. 2739, which is located in Golčův Jeníkov and situated in the middle of plat. Entrance to object and disposition inside the building is has barrier-free solution. Restaurant with microbrewery is designed for a capacity of 120 people in restaurant and 30 places to sit in lounge bar. Total capacity of boarding house is 21 beds. One double room is designed has barrier-free solution. Structural system of restaurant with microbrewery is combined, which is formed in one part of precast concrete frame S 1.2 and in other part of wall structural system. They are designed reinforced concrete columns about dimensions 0,4x0,4 m with axial distance 6x8 m. Masonry part of the building and infill wall in above-ground floors is lined with ceramic blocks of the type therm. Infill wall in the basement is formed of permanent formwork. The building is insulated a contact thermal insulation with an insulation of thickness 130 mm. Internal loadbearing and non-load-bearing wall in basement and in first floor are lined with ceramic blocks type therm and in second floor they are designed plasterboard partitions. The building is covered with a warm flat roof. Loadbearing structure of roof and ceilings structure are formed prestressed concrete floor slabs SPIROLL. Floor assembly is burdened with river stones of thickness 120 mm.
Klíčová slova:
bezbariérové řešení; minipivovar; montovaný skelet; pension; plochá střecha; podsklepený objekt; předpjatý panel SPIROLL; restaurace; zděná stavba; barrier-free solutions; basement building; boarding house; brick building; microbrewery; precast concrete frame; prestressed concrete floor slab SPIROLL; restaurant; warm flat roof
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/64452