Original title:
Etiketa stolování
Translated title:
Dining etiquette
Authors:
Klíma, Adam ; Mlejnková, Lena (advisor) ; Netková, Jarmila (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem této práce je zjistit, jak se toto téma vyučuje na vybraných středních a vysokých školách a jaká je jeho znalost mezi studenty těchto škol. Hypotézy stanovené v této práci jsou: H1: Výuka etikety stolování na Českých středních školách není obsahlá a dostatečná. H2: Znalost studentů není dostatečná. Práce se skládá s teoretické části, která se zaměřuje na definování základních pojmů jako stolování nebo etiketa a na samotné téma etikety stolování. V praktické části bude provedena analýza vybraných škol a sestaven a distibuován dotazník mezi vybrané respondentyThe aim is to find out how the subject of Dining etiquette is taught at selected secondary schools and universities and what is its knowledge among students of these schools. Hypotheses set out in this work are: H1: Teaching table etiquette at Czech secondary schools is not big enough and sufficient. H2: Knowledge of students is not sufficient. The work consists of a theoretical part, which focuses on defining basic terms such as dining or label and on the very topic of table etiquette. In the practical part will analyze the selected schools and compiled a distibuován questionnaire among selected respondents.
Keywords:
analysis of selected secondary schools and universities; Dining etiquette; survey; analýza vybraných škol; dotazníkové šetření; Etiketa stolování
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/52312