Název:
Kvalita kravského mléka ve vztahu k technologiím dojení
Překlad názvu:
Cow milk quality in relation to milking technology
Autoři:
Forštová, Pavlína ; Stádník, Luděk (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] 1. Mléko
Vlastnosti mléka
Obsah mléka
Kvalita mléka
Změna kvality mléka
Uskladnění mléka
2. Technologie dojení
Typy dojíren
rybinová
paralelní
tandemová
rotační
kruhová
dojící robot ,,Lely,,
Postupy dojení
3. Kvalita mléka ve vztahu k technologiím dojení na farmě Dřeveš
porovnávání kvality mléka při klasickém strojním dojení, při dojení s jedním robotem (velké zatížení) a se dvěma roboty (normální zatížení) značky Lely
Klasické strojní dojení 120 kusů
jeden robot 75 kusů dojených, zbytek zasušený
dva roboti 110 dojených kusů
4. Porovnání výsledků z farmy s celorepublikovým průměrem
Porovnávání bude probíhat po dvouletých intervalech.
1. Milk
Properties of Milk
The content of milk
Quality Milk
Change milk quality
Storage of milk
2. Technology milking
Types parlors
herringbone
parallel
tandem
rotary
ring
Lely milking robot
Procedures for milking
3. The quality of milk in relation to technology milking on the farm Dřeveš
- Comparing quality of milk in the classic machine milking, milking one robot (large load) and two robots (normal load) Lely
Classical machine milking 120 pieces
One robot 75 pieces milked, the rest of the dwell
Two robots 110 dairy units
4. Compare the results from the farm to the national average
Comparisons will take place after the two-year intervals.
Klíčová slova:
dojení; mléko; technologie