Název:
Projekt realizace podnikatelského záměru
Překlad názvu:
Implementation of a business plan - project
Autoři:
Zalabáková, Klára ; Kopecká, Lenka (vedoucí práce) ; Otakar, Otakar (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá zpracováním projektu - podnikatelský záměr, týkajícího se založení nového podniku na chov nutrií a jejich porážky za cílem ekonomického zisku z prodeje prioritně masa. V teoretické části jsou formulována východiska tvorby podnikatelského plánu na základě rešerše odborné literatury. Dále jsou popsány jednotlivé části struktury podnikatelského plánu, analýza trhu, chov nutrií, ekonomické hodnocení podniku, financování, práce s riziky a další oblasti potřebné pro úspěšné zhotovení podnikatelského plánu.
V praktické části diplomové práce je zpracován návrh podnikatelského plánu na založení podniku ve vesnici Všechlapy na Nymbursku, který zvažuje vstup na trh masa v ČR s nabídkou masa z nutrie. Je zde analyzováno vnější prostředí podniku, konkurenční prostředí a proveden výzkum trhu. Následně je zhotovena analýza rizik a následuje vytvoření realizačního a finančního plánu. Výsledků je využito k rozhodnutí o realizaci podnikatelského záměru.
The thesis deals with the processing of the project business plan concerning the establishment of a new enterprise for breeding nutria and their butchery, with the primary economic focus of meat sales. The theoretical bases of creation of a business plan is based on the literature search. It defines the structure of the individual parts of a business plan, describes the analysis of the market, breeding the nutrias, economic evaluation of the company, financing the work with risk, and other areas necessary for the successful creation of a business plan.
A business plan for starting a business in the village of Všechlapy, Nymburk, is drafted in the practical part of the thesis. It considers entering the meat market in the Czech Republic, with the offer of nutria meat. The external business environment is analyzed, as well as the competitive landscape, and market research is conducted. Furthermore, a risk analysis is conducted, followed by the creation and implementation of the financial plan. The results are used to decide on the implementation of the business plan.
Klíčová slova:
finanční analýza; hospodářské využití; nutrie; podnikatelský záměr; projektová dokumentace; SWOT analýza