Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Teorie firmy – Mezinárodní obchod se specifickými komoditami
Zalabáková, Klára ; Šrédl, Karel (vedoucí práce)
Práce se věnuje problematice mezinárodního obchodu s exotickými zvířaty se zaměřením na politiku tvorby cen a veřejného mínění o této problematice. Práce je rozčleněna do dvou částí, literární rešerže a praktické části. Literární rešerše je věnována charakteristice ekonomických pojmů trhu, firmy, konkurence a chování firmy v ní. Jsou vysvětleny základní pojmy, které jsou součástí zmiňovaných pojmů a nebo s nimi úzce souvisejí. Největší prostor byl dán úmluvě CITES, která je základním regulačním prvkem obchodu s exotickými zvířaty. V praktické části nalezneme politiku tvorby cen na trhu s určenou specifickou komoditou. Pro pochopení náročnosti trhu zvířat je zde také charakteristika odvětví a podmínky vstupu do něho. Dále jsou vybrány čtyři země, ty jsou porovnány dle ekonomických parametrů a pět druhů zvířat, se kterými zkoumáme export a import do každé vybrané země. Díky údajům z praxe jsou vytvořeny tabulky s hodnotami čtyř faktorů nejvíce ovlivňujících obchod se zvířaty. Výsledky jsou vyhodnoceny v závislosti na typu konkurenčního vztahu. V druhé polovině praktické části je provedeno dotazníkové šetření zaměřené na veřejné mínění všeobecné společnosti na chov exotických zvířat. Výsledky průzkumu jsou porovnány s názorem odborníka v odvětví, který z něho následně vytvoří doporučení na možné změny systému.
Projekt realizace podnikatelského záměru
Zalabáková, Klára ; Kopecká, Lenka (vedoucí práce) ; Otakar, Otakar (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním projektu - podnikatelský záměr, týkajícího se založení nového podniku na chov nutrií a jejich porážky za cílem ekonomického zisku z prodeje prioritně masa. V teoretické části jsou formulována východiska tvorby podnikatelského plánu na základě rešerše odborné literatury. Dále jsou popsány jednotlivé části struktury podnikatelského plánu, analýza trhu, chov nutrií, ekonomické hodnocení podniku, financování, práce s riziky a další oblasti potřebné pro úspěšné zhotovení podnikatelského plánu. V praktické části diplomové práce je zpracován návrh podnikatelského plánu na založení podniku ve vesnici Všechlapy na Nymbursku, který zvažuje vstup na trh masa v ČR s nabídkou masa z nutrie. Je zde analyzováno vnější prostředí podniku, konkurenční prostředí a proveden výzkum trhu. Následně je zhotovena analýza rizik a následuje vytvoření realizačního a finančního plánu. Výsledků je využito k rozhodnutí o realizaci podnikatelského záměru.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.