Název:
Vliv vlastností směsi pro zámel na kvalitu mlýnských výrobků
Překlad názvu:
Influence of grain for milling on the quality of mill products
Autoři:
Raudenská, Radka ; Faměra, Oldřich (vedoucí práce) ; Pavel, Pavel (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá hodnocením vlivu vlastností směsi pro zámel na kvalitu mlýnských výrobků. Práce je rozdělena na teoretickou část, zabývající se chemickým složením pšenice. Jsou zde uvedeny vlivy na jakost pšenice a vlastnosti mouky. Dále jsou popsané některé metody stanovení kvality. Praktická část popisuje metody hodnocení kvalitativních parametrů pšenice, a to od příjmu zrn pšenice po sestavení směsi pro zámel, až k výsledným hodnotám mouky. The thesis is concerned with evaluation influence attributes of mixture for milling quality of flour milling products. This thesis is divided on theoretical part, those is concerned on chemical composition of wheat. There are introduced influences for wheat quality and attributes of wheat flour. There are also described some methods of quality determination. Practical part describe methods of evaluation of qualitative parameters of wheat, from the wheat seed income to composition of mixture milling up to consequent values of wheat flour.
Klíčová slova:
kvalita mouky; kvalita pšenice; mletí; parametr; zámel