Název:
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Autoři:
ARDOLFOVÁ, Helena Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Hlavním cílem práce bylo charakterizovat přínos funkčních potravin pro lidské zdraví a formulovat efektivní postup při jejich zavádění na regionální trh potravin za využití marketingového mixu. V rámci diplomové práce bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož úkolem bylo analyzovat povědomí spotřebitelů o funkčních potravinách a jejich preference, co se týče jednotlivých nástrojů marketingového mixu. Na základě takto získaných informací, byla následně formulována doporučení pro výrobce, jež tyto potraviny zavádí na trh jako nové výrobky. The main objective of this work was to characterize the benefits of functional foods on human health and formulate effective procedure for the implementation of the regional market for food use marketing mix. The thesis was carried out a survey, whose task was to analyze consumers' awareness of functional foods and their preferences in terms of individual marketing mix. Based on this information, was subsequently formulated recommendations to manufacturers that these foods are introduced to the market as new products.
Klíčová slova:
funkční potraviny; marketingový mix; nutriceutika; functional foods; marketing mix; nutriceutics Citace: ARDOLFOVÁ, Helena. Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin. České Budějovice, 2016. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/42399