Original title:
Optimalizace zkušebního pracoviště pro konečnou kontrolu sporáku na výrobní lince
Translated title:
Optimization of work area at the end of production line where final control checks of cook-stove are conducted
Authors:
Nábělková, Irena ; Navrátil, Petr (referee) ; Kubík, Roman (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Předmětem diplomové práce je analýza tří kontrolních pracovišť pro konečnou kontrolu sporáku a zjištění, které pracoviště bude vhodné optimalizovat. V práci je uveden návod k obsluze zkušebního zařízení a zkušební předpisy spotřebičů, které jsou na výrobní lince kontrolovány. Na základě naměřených dat ve firmě MORA byla vypracovaná analýza časů prováděných operací, ze které vznikla myšlenka snížit počet poloh u elektrických sporáků a zaručit stejnou spolehlivost zkoušení. Bylo provedeno přeměření dat a porovnání výsledků.
The subject of this thesis is focused on analysis of three test workplaces for final inspetion of a stove and determination of a workplace most appropriate for optimization. The thesis includes operating instructions of test equipment and test regulations of appliances that are tested on the production line. The analysis of the operation times was based on data measured in the MORA company and led to an idea of reducing the number of electric stoves positions and guaranteeing the same reliability of testing. The re-measurement of data and the comparison of results has been carried out.
Keywords:
analysis; hotplate; occupational safety; optimization; Stove; analýza; bezpečnost práce; optimalizace; plotýnka; Sporák
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/26494