Název:
Klimatizační komora pro zpracování uzenin
Překlad názvu:
Desing of a processing chamber for smoked goods production
Autoři:
Čermák, Lubomír ; Košner, Jan (oponent) ; Krejčí, Vladimír (vedoucí práce) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2009
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Cílem diplomové práce je navrhnout klimatizační komoru pro sušení uzenin. Samotné konstrukci předchází rozbor problematiky sušení a zrání. Navržená konstrukce zrací komory sestává z nosné konstrukce, nerezové komory, pojezdového rámu, hnacího ustrojí a rozvodu vzduchu s jeho úpravou. Jsou zde vypočteny parametry vzduchu pro všechny stavy během vlhčení vzduchu v komoře, odvlhčování v chladiči a ohřevu. Práce také obsahuje schéma regulace se stručným popisem její funkce.
The aim of the diploma thesis is to design a drying chamber for meat/salami processing. The design itself comes after the necessary information regarding meat drying and curing has been given. The chamber comprises a main frame, stainless steel chamber, chain conveyor, powertrain and a ductwork for the air treatment. All the parameters of moist air are given as calculated for the states encountered during the drying process, i.e. air dehumidification, when passing the cooling coil, and heating. The control system to meet the required environment condition is also suggested.
Klíčová slova:
konstrukce; Návrh sušící komory; regulace sušení.; stavy vzduchu při sušení; sušící komora; zrací komora; curing chamber; drying chamber; Drying chamber design; drying control.; framework; moist air states when drying
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/4628