Název:
Zásobování energiemi v potravinářském podniku
Překlad názvu:
Energy consumption food-factory
Autoři:
Hrubý, Vojtěch ; Pospíšil, Jiří (oponent) ; Fiedler, Jan (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Větrání, ventilace, klimatizování a vytápění sloužící k udržování stanovených podmínek, tj. teploty, vlhkosti a hygienických požadavků na čistotu vzduchu výrobních a jiných prostorách sebou přináší různé složité procesy zabezpečované rozdílně složitými zařízeními a systémy. Zaměřením práce je popsat tyto procesy a současný stav v zásobování tepelnými energiemi v podmínkách potravinářského závodu Cutisin ve Slavkově u Brna. Hlavním přínosem práce je popsání současného řešení centrálního vytápění, zhodnocení stavu a návrh inovace dispozičního řešení centrální kotelny.
Venting, ventilation, air-conditioning and heating serving to maintain given conditions, e.g. temperature, humidness and hygiene standards for the clean air of production and other areas bring various difficult processes provided by different complicated equipments and systems. Goal of this graduation theses is to describe these proceses and actual situation in heat energy supply in food factory conditions of Cutisin in Slavkov u Brna. The main benefit of this graduation these is the description of actual central heating solution, state evaluation and innovative suggestion for the lay-out solution of central boiler-room.
Klíčová slova:
klimatizace; ventilace; vytápění; větrání; air-conditioning; heating; ventilation; venting
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/7393