Original title:
Zásobování energiemi v potravinářském podniku
Translated title:
Energy consumption food-factory
Authors:
Hrubý, Vojtěch ; Pospíšil, Jiří (referee) ; Fiedler, Jan (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Větrání, ventilace, klimatizování a vytápění sloužící k udržování stanovených podmínek, tj. teploty, vlhkosti a hygienických požadavků na čistotu vzduchu výrobních a jiných prostorách sebou přináší různé složité procesy zabezpečované rozdílně složitými zařízeními a systémy. Zaměřením práce je popsat tyto procesy a současný stav v zásobování tepelnými energiemi v podmínkách potravinářského závodu Cutisin ve Slavkově u Brna. Hlavním přínosem práce je popsání současného řešení centrálního vytápění, zhodnocení stavu a návrh inovace dispozičního řešení centrální kotelny.
Venting, ventilation, air-conditioning and heating serving to maintain given conditions, e.g. temperature, humidness and hygiene standards for the clean air of production and other areas bring various difficult processes provided by different complicated equipments and systems. Goal of this graduation theses is to describe these proceses and actual situation in heat energy supply in food factory conditions of Cutisin in Slavkov u Brna. The main benefit of this graduation these is the description of actual central heating solution, state evaluation and innovative suggestion for the lay-out solution of central boiler-room.
Keywords:
air-conditioning; heating; ventilation; venting; klimatizace; ventilace; vytápění; větrání
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/7393