Název:
Ověření kvality komerčních půd na mikrobiologický rozbor potravin
Překlad názvu:
Verification of the commercial culture medium quality for food microbial analysis
Autoři:
Peterek, Miroslav ; Zlámalová Gargošová, Helena (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2010
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze][eng]
Tato práce popisuje ověření kvality komerčních půd používaných pro mikrobiologický rozbor potravin. Zabývá se morfologickými, cytologickými a fyziologickými charakteristikami Leuconostoc mesenteroides subsp. dextranicum. V experimentální části jsou popsány metody použitelné pro klasifikaci tohoto mikroorganismu ve výrobní praxi.
This thesis describes verification of the commercial culture medium quality for food microbial analysis. This thesis deals with morphological, cytological and physiological properties of Leuconostoc mesenteroides subsp. dextranicum. In experimental part of this thesis are described methods suitable for classification of this microorganizm in production use.
Klíčová slova:
APT Agar; dextran; glukosa; Leuconostoc mesenteroides subsp. dextranicum; Orange - serum Agar; Plate Count Agar; výroba nealkoholických nápojů; APT Agar; dextran; glucose; Leuconostoc mesenteroides subsp. dextranicum; Orange - serum Agar; Plate Count Agar; production of non - alcoholic drinks
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/18644