Název:
Sušárny uzenin
Překlad názvu:
Drying-Plant for smoked meat products
Autoři:
Čermák, Lubomír ; Otáhal, Jan (oponent) ; Krejčí, Vladimír (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2008
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Tato práce je věnována základním požadavkům technologie sušení a zrání masných výrobků ve zracích komorách. Bude zmíněno základní rozdělení salámů a z toho plynoucí parametry pro zrací komory a jak ovlivňuje hygiena a sanitace celkovou produktivitu. Podrobně bude popsána technologie sušení. Stručně bude popsána fermentace a zrání jako takové.
The thesis deals with essential requirements to dry and cure meat products using drying chambers. It covers the basic salami classification, the relevant parameters applicable to the drying chambers as well as the hygiene and sanitation and their influence on productivity. The drying technology is particularly emphasized. Brief information is provided regarding the fermentation and curing processes.
Klíčová slova:
fermentované salámy.; klimatizační komory; sušení salámů; Technologie masa; zrací komory; zrání salámů; air-conditioned chambers; cured salami; curing chambers; fermented salami.; Meat processing technology
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/15975