Original title:
Sušárny uzenin
Translated title:
Drying-Plant for smoked meat products
Authors:
Čermák, Lubomír ; Otáhal, Jan (referee) ; Krejčí, Vladimír (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Tato práce je věnována základním požadavkům technologie sušení a zrání masných výrobků ve zracích komorách. Bude zmíněno základní rozdělení salámů a z toho plynoucí parametry pro zrací komory a jak ovlivňuje hygiena a sanitace celkovou produktivitu. Podrobně bude popsána technologie sušení. Stručně bude popsána fermentace a zrání jako takové.
The thesis deals with essential requirements to dry and cure meat products using drying chambers. It covers the basic salami classification, the relevant parameters applicable to the drying chambers as well as the hygiene and sanitation and their influence on productivity. The drying technology is particularly emphasized. Brief information is provided regarding the fermentation and curing processes.
Keywords:
air-conditioned chambers; cured salami; curing chambers; fermented salami.; Meat processing technology; fermentované salámy.; klimatizační komory; sušení salámů; Technologie masa; zrací komory; zrání salámů
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/15975