Název:
Psychoreologie pomazánkových emulgovaných tuků
Překlad názvu:
Psychorheology of low-fat spreads
Autoři:
Štern, Petr ; Pokorný, J. ; Jedelská, M. ; Panovská, Z. ; Seifert, P. ; Svoboda, Z. ; Novák, B. Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /42./, Stachy (CZ), 2004-05-12 / 2004-05-14
Rok:
2004
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Byly studovány reologické a senzorické vlastnosti pomazánkových tuků ALFA Optima a ALFA Vital (Setuza a.s.).Statistically significant relations, either linear or semilogarithmic,were obtained between the rheological and sensory data. A close linear relationship between the sensory texture and the flavour was observed. On the basis of the rheological and sensory measurements, it may be concluded that the rheometry could be used for the prediction of the texture and flavour acceptances of fat emulsions with a fair degree of accuracy.
Klíčová slova:
low-fat spreads; rheometry; sensory analysis Číslo projektu: CEZ:AV0Z2060917 (CEP), IAA2060404 (CEP) Poskytovatel projektu: GA AV ČR Zdrojový dokument: Sborník přednášek z XLII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků, ISBN 80-86238-41-5
Instituce: Ústav pro hydrodynamiku AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0017118